Illuminating Yellow - Culoarea anului 2021!

person Posted By: Alina Gavrila list In: FASHION On: comment Comment: 0 favorite Hit: 936

In fiecare an ne intrebam ce culori sunt in trend, fie ca vorbim de fashion, decorarea casei, make-up, unghii sau par!  A devenit deja o tradiție ca Institutul Pantone, autoritatea mondială în domeniul sistemelor de culori, sa dea tonul in moda prin alegerea culorilor care vor predomina in tinutele designerilor! In anul 2021, cele mai întâlnite și râvnite două culori, de data aceasta, vor fi neutrul Ultimate Gray și Illuminating Yellow, o nuanță vibrantă de galben, semnificația neputând fi decât una singură – reînvierea speranței după vremuri tulburi, doua culori care se completează reciproc și aduc vindecare: Ultimate Gray, o nuanță liniștitoare care amintește de nisipul de pe plajă sau de fundațiile solide și stabile de beton și Illuminating Yellow, un galben strălucitor care evocă soarele cald, gustul revigorant al unei inghetate cu lămâie sau spiritul jucaus al verii.

Decizia institutului de a numi două nuanțe, aparent fără legătură, ca o „culoare colectivă” a anului 2021, este un răspuns la anul fără precedent, 2020, care ne-a adus multă suferință și incertitudine. Descrise de institut ca „un melanj armonios de culoare care transmite un mesaj de putere și speranță, în aceeași măsură durabil, stabil și înălțător”, galbenul însorit și griul stabil au fiecare câte un scop precis de îndeplinit. „Fiecare dintre aceste două culori are un aspect emoțional – griul solid este fundamentul practic de care avem nevoie, iar galbenul este despre speranță, soare și voie bună”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone. 

Obiectivul în alegerea culorii anului rămâne același ca și în anii trecuți: să reflecte cultura momentului prezent. „Știm că trăim timpuri neobișnuite”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone, și „fie că este vorba de pandemie sau de protestele din întreaga lume, încercăm să ne imaginăm viitorul pe măsură ce ne adaptăm la noile condiții de viață”. „Aceste două culori independente care subliniază cum elemente diferite pot ajunge împreună pentru a se sprijini reciproc, exprimă cel mai bine modul anului 2021 pentru Pantone Color. Este o istorie despre culoare care încapsulează sentimente mai profunde de gândire și meditație, cu promisiune a ceva solar și prietenos”, a mai adăugat ea. Culorile sunt legate însă puternic și de aspecte sociale, de ce simțim noi, colectiv, și de ceea ce sperăm să ne aducă anul care vine.

Ultimate Gray este emblematic pentru elemente solide, dependente, care rezistă pentru totdeauna și asigură o fundație fermă. Însumând culorile pietrelor de pe plajă și ale acelor elemente naturale a căror aparență, influențată de vreme, subliniază abilitatea de a rezista testul timpului, Ultimate Gray asigură liniște, încurajând sentimente ca stabilitate, calm, rezistență. Griul este excelent în combinații, în loc de negru, cu absolut orice altă culoare, ca și non-culorile. Până la urmă, este chiar compus cromatic din alb și negru. Și deschide multe alte culori închise cu care este combinat, spre deosebire de negru.

Illuminating este un galben luminos și vesel, sclipind cu vivacitate înspre o nuanță călduroasă de galben impregnată cu putere solară. Deși pare o culoare greu de combinat, iată că acest galben reprezentativ pentru culoarea anului 2021 nu este chiar de evitat, ci din contră, este mai ușor să-l potriviți cu alte nuanțe decât ați crede! Cele două culori alese de Pantone pentru anul 2021 se pot chiar combina între ele, cu succes.

Griul a revenit în forță si de câțiva ani buni, nu mai este considerată deloc o culoare tristă, ci din contră este percepută ca o culoare rafinată, care, atunci când este asociată cu alte culori vii, creează combinatii interesante cu o puternică personalitate.

Cu ce putem combina griul: galben, verde crud sau verde menta, violet prună, roz aprins, ciclam și roșu. 

* Gri în asociere cu galben formează un contrast pronunțat, dar care este deosebit de atrăgător și vesel în opinia specialistilor!

Galbenul este una dintre cele mai optimiste culori, este îndrăzneață, vibrantă, energizantă și aventuroasă. Soare, narcise, floarea-soarelui, lămâi, canari – toate au un numitor comun – culoarea galbenă – și toate ne plac pentru că ne aduc aminte de vară, vacanță, lumină, zâmbet, veselie. 

Cu ce putem combina galbenul

* Galbenul și verdele sunt culori foarte potrivite, cu albastrul se armonizează perfect, cu mov se creeaza o combinatie foarte indrazneata, iar pt cele clasice se poate combina cu alb sau bej!

Alte culori care vor domina anul 2021 sunt:

Raspberry sorbet, o culoare de roz aprins, serbet, care ne va aminti cu siguranta de copilarie!

Green ash, aproape de culoarea mentei, subliniază natura, renașterea și starea de prospețime și nou!

French blue, un albastru menit sa ne completeze stilul!

In Same Category

Related by Tags

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password